De "net iets anders" muzikanten:

John-Li Chen (Piano)

 
 
 
 

 

 

 

 


Kris Vuylsteke (Klarinet)

-Reeds op 7-jarige leeftijd startte hij met zijn muzikale studies aan de Stedelijke Muziekacademie Adriaan Willaert te Roeselare. Als bekroning ontving hij er de stadsmedaille klarinet en regeringsmedaille kamermuziek en dit in de klas van de heer Georges Staelens. (1984)
-Laureaattitels in beide disciplines van de toenmalige wedstrijd “Pro Civitate” van het Gemeentekrediet stimuleerden hem om de professionele toer op te gaan.. Op het Lemmensinstituut te Leuven werd hij hierbij vakkundig begeleid door Jos Wijnen en Greet Severens met als eindresultaat het diploma” Laureaat klarinet van het Lemmensinstituut.” (1989).
-Om zich verder te vervolmaken, stapte hij naar de klas van Walter Boeykens in het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Hij behaalde er het Hoger Diploma Klarinet, met grote onderscheiding en een eerste prijs kamermuziek. Tevens fungeerde hij er als concertmeester van de befaamde “Clarinetchoir Walter Boeykens” met als hoogtepunt een schitterende concerttournee door Japan in 1992.
-Momenteel is hij werkzaam als leraar klarinet, saxofoon, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Stedelijke Muziekacademie Dilsen-Stokkem en aan het Noordlimburgs Instituut voor Kunstonderwijs te Neerpelt.
-Naast free-lancewerk als klarinettist in diverse ensembles en orkesten, is hij als dirigent aktief in de wereld van de hafabra. Met zijn harmonie-orkest KH St.Lutgardis Hulst-Tessenderlo speelde hij een mooi palmares samen, een nationale titel in ere-afdeling als visitekaartje.
-Met dit project “Net iets anders” zocht hij een evenwicht tussen goede muziek - hoofdzakelijk door Belgische componisten-, èn toegankelijkheid voor een luisterend publiek, waar uiteraard de liefde voor de klarinet primeert. Hopelijk krijgt dit initiatief navolging...

 

 







John-Li Chen (Piano)
John-Li Chen studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel en behaalde er de 1e prijzen in notenleer, harmonieleer, muziekgeschiedenis en verder het hoger diploma voor piano en kamermuziek. Zij was docente piano en kamermuziek aan het Music Department of the Chinese Culture University en tevens Dean of the Music Department of the Kuang-Jen Highschool te Taipei, Taiwan, een school voor hoogbegaafde muziekstudenten. In België heeft zij verschillende jaren lesgegeven aan de muziekacademie te St. Agatha-Berchem en onderricht ze op dit ogenblik aan de muziekacademies te Dilsen-Stokkem en te Dilbeek. Als soliste trad ze op samen met het Vlaams Kamerorkest van Brussel o.l.v. Arie van Lysebeth en het Belgisch Blaaswintet. Ze concerteerden in België en Taiwan. Ook begeleidde ze Hilda de Groote, die als sopraan verbonden is aan de Wiener Staatsoper en jurylid is in de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor
Zang. Momenteel is John-Li Chen actief als kamermusicus en begeleidster.

 







Arne van Coillie (Piano)

Werkte tijdens zijn studies aan de KUL al als autodidact op jazzgebied. Daarna kwam een jazzopleiding aan het Lemmensinstituut: hij kreeg er les van het kruim van de Belgische jazzwereld (Bert Joris, Frank Vaganée, Ron van Rossum,…). Diverse buitenlandse musici vulden deze opleiding aan in workshops en masterclasses. Hij speelde als pianist (occasioneel arrangeur en dirigent) bij Herman Vanspauwens Big Band, en speelde o.a. met Jan Muës, Rony Verbiest, Hilde Vanhove, André Donni, Marc Godfroid, Andres Liefsoens, Bart Defoort, Mario Vermandel, Matthias Bröde en Peter Vandendriessche. Hij bezocht de Vlaamse theaters met Yvonne Walter, Els Dottermans en Antje De Boeck. Eigen groepen zijn het Arne Van Coillie trio (met Flor Van Leugenhaeghe en Luc Vanden Bosch) en sinds vier jaar alweer The MJQ Project, gewijd aan de muziek van het Modern Jazz Quartet. Als solopianist plaatst hij zich bewust in de traditie van de betere Amerikaanse song: Gershwin, Cole Porter, Rodgers & Hart. Arne gaf enkele jaren les aan de jazzafdeling van het Leuvense Lemmensinstituut, en is nu verbonden aan het conservatorium en de muziekhumaniora te Hasselt.

 

 

 

 







Michel Pieters (Viool)

Michel Pieters studeerde af als violist aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel (België) en het Brabantse Conservatorium te Tilburg (Nederland). Het leven ontwikkelde zich in kamermuziekensembles en symfonische orkesten in België, Nederland, en Taiwan. Hij trad gedurende verscheidene jaren op met de Franse chansonnier William Sheller, nam deel als violist en/of arrangeur aan theaterproducties en werkte met zijn eigen jazzgroepen. Hij concerteerde over een groot deel van Europa, in Canada,Taiwan and China. Als componist/arrangeur schreef hij o.a. voor het New Arts Management (Taiwan), het Taiwan String Quartet, Vlaams kleinkunstenaar Miel Cools, e.a. Zijn muziek werd vertolkt in verscheidene Europese landen alsook in het Vatikaan, Rusland (het Conservatorium van Moskou), het Verre Oosten, de U.S.A., en Costa Rica. Na verscheidene jaren viool te hebben gedoceerd aan de Chinese Culture University en het Kuang-Jen High School Music Department (Taiwan), keerde hij terug naar België. Tegenwoordig geeft hij vioolles aan de muziekacademie te Dilsen-Stokkem en werkt freelance als musicus. Hij heeft ook een licentie in de biologie aan de Gentse universiteit (Belgium).
Klik hier om zijn persoonlijke website te bezoeken op: www.michelpieters.be

 







Karl Stroobants (Viool)

Karl volgde vioolles aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van zijn geboortestad Tienen. Hij vervolledigde zijn muzikale opleiding bij Kati Sebestyén aan de conservatoria van Brussel en Tilburg. In 1995 behaalde hij het diploma van Docerend Musicus Viool. Momenteel geeft Karl vioolles en samenspel in de muziek­academies van Tienen, Tielt-Winge en As. Tot eind vorig jaar leidde hij de strijkersafdeling van het VUB-orkest waarvan hij thans nog steeds concertmeester is. Hij leidt het Tiense strijkensemble ‘Con Anima'. Daarnaast is hij ook actief als bassist in verscheidene jazz-, en popformaties en verzorgt hij regelmatig allerlei optredens begeleid door collega/pianist Bart Vandermeulen.

 







Steven de Roeck (Altviool)

Steven De Roeck studeerde altviool en kamermuziek aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Brussel bij Irvin Schiffer en aan de Hogeschool Ant­werpen departement dramatische kunst, muziek en dans bij Leo De Neve. Hij behaalde het diploma van meester in de altviool en geaggregeerde voor het onderwijs  optie altviool (viool) en kamermuziek aan de Hogeschool Antwerpen.  Aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Brussel behaalde hij tevens een eindgetuigschrift elektronische muziek. Als muzikant neemt hij deel aan verschillende projecten, concerten en CD opnames, van zowel lichte als klassieke muziek (o.a. "The Phantom of the Opera") Als leerkracht altviool en kamermuziek is hij verbonden aan dé Kunsthumaniora van Antwerpen.




 







Roel Machon (Cello)
Roel Machon startte zijn opleiding muziek vanaf de leeftijd van 9 jaar aan de muziekacademie van Maasmechelen/Eisden. Hij studeerde later aan het koninklijk conservatorium van Brussel en behaalde aan het conservatorium te Maastricht (Nl.) bij Meester Alexander Petrasch in 1999 het diploma van Docerend Musicus met onderscheiding. Sinds zijn afstuderen is hij verbonden als leerkracht cello aan de muziekacademie van Dilsen-Stokkem en is als cellist geregeld te horen en te zien op verschillende podia. Tevens is hij als Audiothecaris Klassieke Muziek van de VRT Radio dagelijks betrokken bij de verschillende Radionetten (Klara,Radio 1,etc) en de muziek in het algemeen.

 







André Klenes (Contrabas)
André Klenes, contrabassist/componist, studeerde aan de Académie Grétry te Luik en later aan het Koninklijk Conservatorium te Luik. Daar volgde hij o.a. jazzcursus bij Steve Houben, Charles Loos en Jean-Louis Rassinfosse. Hij nam ook deel aan de jazzseminaries te Dworp o.l.v. John Clayton et Wilbur Little. Na zijn studies werkte hij samen met de afdeling van Jeugd en Muziek te Luik. Momenteel is hij hoofdzakelijk als onafhankelijk musicus actief. Voor klassieke muziek werkte hij samen met het symfonisch orkest van de R.T.B.F., het Filharmonisch Orkest van Luik en het Nationaal Orkest van België.   Op vlak van de jazzmuziek werkt hij samen met Guy Cabay, Steve Houben, Charles Loos, Robert Jeanne, Jacques Pelzer, Jean-Pierre Catoul. Voor wereldmuziek participeert hij in het Belgische project Badiane en het Belgisch-Spaanse trio Tierra Nueva. In het Franse chanson werkt hij met William Sheller. Voor zijn eigen project "Adam's Dream/String Quintet" nam hij 2 CD's op voor Chamber. In zijn muziek vindt men invloeden terug van de klassieke muziek, de jazz en de populaire muziek van de 20e eeuw.

 







Bart Haesen (Drums)

Bart Haesen studeerde notenleer bij Guido Knops in de Muziekacademie te Tessenderlo.
Van 1982 tot 1992: slagwerk bij Aloïs Verbeeck in de Muziekacademie te Tessenderlo.
Van 1990 tot 1992: Big Band van de muziekacademie.
Van 1995 tot 1997: Aimés Big Band te Leopoldsburg.
Van 1984 tot 1995: Jeugdharmonie Crescendo Hulst-Tessenderlo.
Sinds 1986 is hij betrokken bij de Koninklijke Harmonie Sint-Lutgardis Hulst-Tessenderlo.
Sinds 2001 is hij ook lid van de rock covergroep “Creditcards”. Ondertussen werd hij verschillende malen gevraagd als vervanger voor diverse Fanfares en Harmonies.